Hoe kan de veiligheid op onze sportaccommodatie worden gewaarborgd?

Veilig voetbal

Een veilige omgeving voor kinderen is belangrijk. Zeker op een sportaccommodatie of speelplein waar kinderen met leeftijdsgenoten veilig dienen te spelen. Iedereen moet op deze plekken hun kinderen met een gerust hart achter kunnen laten. De afgelopen jaren is al meerdere keren in het nieuws gekomen, dat verschillende kinderen ernstig letsel hebben opgelopen door het kantelen van verplaatsbare doelen. Daarnaast hebben mensen zich opengehaald aan zogenaamde open nethaken. Voor de nationale commissie ‘sportvloeren’ mede een goede reden om een extra werkgroep in het leven te roepen.

Deze groep gaat de veiligheid van inrichtingsmaterialen bewaken. Het is noodzaak dat verplaatsbare doelen verankerd of verzwaard worden.